Sigurnost je i uvijek će biti najvažniji čimbenik kod odabira autosjedalice. Iako je sigurnost autosjedalice mnogo više od samog laboratorijskog testa sudara, neovisni testovi mogu vam pomoći da stvorite predodžbu o razinama sigurnosti autosjedalica dostupnih na tržištu. Najvažniji su svakako švedski Plust test – poznat kao najstroži test sudara na svijetu i ADAC/Stiftung Warentest. ADAC testiranje sastoji se od 3 glavne kategorije u kojima se ispituju autosjedalice: sigurnost (50% ukupne ocjene), rukovanje (40% ukupne ocjene) i ergonomija (10% ukupne ocjene).

 

Na proljetnom ADAC testiranju 2022. godine BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size postigao je izvrsnu ocjenu sigurnosti 1,2 („Vrlo dobro“) i ukupnu ocjenu 1,7 („dobro“).*

 

Ovi rezultati čine iZi Modular RF X1 najsigurnijom autosjedalicom od svih testiranih sjedalica koje se koriste u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Također je osvojila oznaku “Best Buy” britanske organizacije “Which?”.

 

iZi Modular RF X1 i-Size koristi se isključivo u suprotnom smjeru (otuda “RF”= rear facing u nazivu modela) te je poboljšana verzija prethodnog modela iZi Modular RF. Lansirana početkom 2020. godine, ova sjedalica sadrži nove jastučiće za ramena – Ergo-Move Shoulder Pads™, novu kliznu konstrukciju za pričvršćivanje dodatne zaštite od bočnog udara (SIP+), kao i inovativnu konstrukciju naslona za glavu: Dynamic Force Absorber™.

 

Prethodni model je na ADAC testiranju 2019. postigao sigurnosnu ocjenu od 1,6 („Dobar“), a novi model iZi Modular RF X1 i-Size na ovogodišnjem testiranju poboljšao je već jake sigurnosne performanse s ocjenom 1,2 (“ Vrlo dobro”).

 

iZi Kid X3 i-Size još uvijek nepobjediv s najboljim sigurnosnim rezultatom svih vremena

BeSafe iZi Kid X3 i-Size (testirana 2019.) s ocjenom sigurnosti 1,1 i dalje drži prvo mjesto kao najsigurnija autosjedalica ikada u povijesti ADAC testiranja – što potvrđuje da su sjedalice koje se koriste u suprotnom smjeru najsigurniji način vožnje djece u automobilu kako na crash testu, tako i u stvarnom životu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Suprotan smjer vožnje ima više prednosti nego što to prikazuju testovi

Autosjedalice koje se koriste u suprotnom smjeru u stvarnom životu nadilaze snažne sigurnosne performanse koje postižu na testovima sudara. Primjerice, sjedalica u suprotnom smjeru pruža vašem djetetu istu zaštitu u bilo kojoj vrsti nesreće, također u onima koje nisu prikazane u ovakvim testiranjima. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više o prednostima suprotnog smjera pročitajte ovdje.

 

*Napomena: Postignuti rezultati vrijede i za BeSafe iZi Modular X1 i-Size dok je okrenuta u smjeru suprotnom od smjera vožnje. 

Odgovori