U jesenskom izdanju ADAC testiranja, ova neovisna njemačka organizacija ocijenila je BeSafe iZi Kid X3 i-Size s ukupnom ocjenom dobar (1,8), a izuzetan uspjeh osvojila je za sigurnost (1,1), a takav rezultat nije postigla niti jedna autosjedalica dosad testirana po najnovijem ADAC mehanizmu!

U 2016. ADAC/Stiftung Warentest nagradio je  iZi Kid X2 i-Size autosjedalicu s najboljom ocJenom u povijesti testiranja (1,1), a tri godine nakon, njena novija inačica  iZi Kid X3 i-Size testirana je te je potvrdila kontinuiran jaki sigurnosni performans autosjedalica koje se postavljaju u suprotan smjer od smjera vožnje.

Kako nove karakteristike iZi Kid X3 i-Size autosjedalice utječu na njen performans na testiranjima?

iZi Kid X3 i-Size autosjedalica predstavljena je u proljeće 2019., a ona ima dvije nove karakteristike – poboljšanu zaštitu za bočni udar SIP+ (dodatna bočna zaštita) te novi potporni jastučić koji omogućava mlađoj djeci dodatnu udobnost u autosjedalici.

Ovi dodaci nemaju utjecaj na performanse autosjedalice u laboratorijskim uvjerima, ali u stvarnom životu vaša dnevna putovanja bit će udobnija i sigurnija za vaše dijete. Također, rukovanje autosjedalicom za roditelje postaje lakše. To je razlog zašto odličan uspjeh iZi Kid X3 i-Size autosjedalice nije iznenađenje, ali je, naravno, velika potvrda da se upornost i služba u svrhu razvoja sigurnosti isplati.

iZi Kid autosjedalice mijenjala se tijekom godina. Prvi put je predstavljena 2010 i bila je prva autosjedalica koja je prošla švedski Plus test. U 2014. iZi Kid i-Size jedna je od prvih autosjedalica na tržištu koja je odobrena u skladu s i-Size regulativom, a iZi Kid X2 i-Size jedna je od prvih autosjedalica koja ima dodatnu bočnu zaštitu – zaštitu koju su kasnije uveli i drugi brandovi na tržištu.

Dobar sigurnosni performans potvrđuje rastući trend prema popularizaciji autosjedalica koje se postavljaju u suprotan smjer od smjera vožnje

Mi u BeSafeu razumijemo važnost i prednost autosjedalica koje se postavljaju u suprotnom smjeru od smjera vožnje i već 30 godina preporučujemo upravo takav način vožnje za djecu od rođenja pa sve do 4. godine. 1989. razvili smo prvu autosjedalicu koja se postavlja u smjer suprotan od smjera vožnje i otad radimo na promociji i edukaciji o benefitima takve vožnje.

U svibnju 2019. njemački ADAC institut za testiranje testirao je i iZi Modular RF i-Size autosjedalicu koja se postavlja isključivo u smjeru suprotnom od smjera vožnje, a koja je pokazala visoku razinu sigurnosti i vrlo dobru ukupnu ocjenu. Njeno uključivanje u testiranje četiri godine nakon predstavljanja Modular koncepta dokaz je sve većeg prihvaćanja koncepta postavljanja autosjedalica u smjeru suprotnom od smjera vožnje.

Nadamo se da je ovo samo početak popularizacije suprotnog smjera među roditeljima, a mi ćemo i dalje raditi na razvoju sigurnosnih rješenja za što veću sigurnost vaše djece u prometu.

 

POGLEDAJ iZI KID X3 I-SIZE

Odgovori