Svibanj, 2020.

 

BeSafe iZi Twist i-Size i iZi Twist B i-Size postigle su najvišu ocjenu “vrlo dobar” za sigurnost na ADAC testiranju autosjedalica u svibnju ove godine. To su jedine autosjedalice za malu djecu (1-4 god) i kombinirane autosjedice (0-4 god) koje su dobile “vrlo dobar” rezultat na testiranju.

Visoko preporučljive – s 4 od 5 zvjezdica za iZi Twist i iZi Twist B i-Size

BeSafe rotacijske autosjedalice iZi Twist i iZi Twist B i-Size nisu samo dobile ocjenu “dobar” od njemačkih organizacija ADAC i Stiftung Warentest, već su i nagrađene “visokom preporukom” od strane švicarske organizacije TCS te su dobile 4 od 5 zvjezdica od austrijskog ÖAMTC.

Posebno smo ponosni na njihovu snažnu izvedbu u, za nas najvažnijoj kategoriji; ocjena za sigurnost.

Obje autosjedalice pokazale su se vrlo dobrima kod testiranja frontalnog i bočnog udara, te su time postigle najbolji rezultat na proljetnom ADAC testiranju u kategoriji sjedalica za djecu od 1 do 4 godine i djecu od 0 do 4 godine. Kad govorimo o sigurnosti, ovo ih stavlja ispred svih autosjedalica za malu djecu i kombiniranih autosjedalica koje se koriste od rođenja koje su testirane u proljetnom ADAC testu.

BeSafe iZi Twist i iZi Twist B autosjedalice su tako posebne ne samo zbog superiorne sigurnosti koju pružaju, već i radi činjenice da zahvaljujući Universal Level Technology™ istovremeno djeci omogućavaju najbolji položaj sjedenja u gotovo svim automobilima.

Razvijene za stvarne situacije: uz pomoć Universal Level Technology™

Za nas u BeSafeu jednako je važno pronaći najsigurnija moguća rješenja koja će funkcionirati u stvarnim situacijama pri svakodnevnom korištenju umjesto pukog zadovoljavanja testova. Zato smo odlučili predstaviti Universal Level Technology™.

Istraživanja tržišta pokazuju da autosjedalice postavljene na nagnutim sjedalima automobila mogu biti problem za djecu i roditelje jer djeci može padati glava prema naprijed kada se voze u smjeru suprotnom od vožnje. Sprječavanje padanje glavice  posebno je važno kod male djece.

S Universal Level Technology™, može uravnotežiti gotovo bilo koji nagib sjedala, te dijete sjedi pod udobnim kutom, bez obzira koliko je strma klupa automobila, Iako metode ispitivanja ADAC / Stiftung Warentesta ne uzimaju u obzir pozitivan učinak ove tehnologije, razvili smo Universal Level Technology kako bismo djeci  osigurali ugodan i zdrav položaj u stvarnom životu.

Kako Universal Level Technology™ funkcionira pogledajte ovdje.

 

Što je ADAC/ Stiftung Warentest i kako testira autosjedalice?

Dva puta godišnje Njemačka udruga potrošača Stiftung Warentest u ime ICRT-a (International Consumer Research & Testing) izdaje neovisni test novih i relevantnih dječjih autosjedalica u Europi. Ispitivanja pri sudaru i procjene sigurnosti ovog proizvoda provode se u ispitnom pogonu ADAC-a, Njemačke automobilske udruge. Ostale dijelove ispitivanja obavljaju austrijska i švicarska automobilska udruženja, ÖAMTC i TCS.

Sigurnosna ocjena dječje autosjedalice kombinacija je njenih izvedbi u ispitivanju prednjeg udara pri 64 km/h i testa bočnog sudara pri 27 km/h, kao i procjene njihove stabilnosti na sjedalu vozila i putanje pojaseva. Sigurnosni rezultat čini 50% ukupnog rezultata testiranja.

Ostatak bodova odnosi se na rukovanje sjedalicom (40%) i ergonomiju (10%), a u tome se ocjenjuju aspekti poput rizika od pogrešne upotrebe, lakoće postavljanja i deinstalacije, udobnosti i djetetovog pogleda prema van. Uz to, svaka je autosjedalica temeljito testirana na štetne kemikalije, a u slučaju da je njihov postotak visok, autosjedalica dobiva loš rezultat.

Više o ADAC / Stiftung Warentest i njihovom testiranju

BeSafe iZi Turn i-Size treća je autosjedalica u rotacijskoj liniji BeSafe sjedalica i ona nije testirana u ovom testu.
 
BeSafe iZi Turn i-Size može se okrenuti u smjer suprotan od vožnje i u smjer vožnje. Kad je okrenuta suprotno od smjera vožnje, identična je autosjedalici BeSafe iZi Twist.
 
Stoga se rezultat sjedalice BeSafe iZi Twist odnosi i na BeSafe iZi Turn kada je BeSafe iZi Turn u vozilo postavljen suprotno od smjera vožnje.

Odgovori