Najsigurnija autosjedalica za oba smjera

Nezavisni sigurnosni test ocijenio ju je s ocjenom “Dobar” / “Visoka preporuka”

Sigurnost uvijek treba biti najvažniji faktor pri odlučivanju koju autosjedalicu odabrati za vaše dijete. Zato je važno pogledati najnovije sigurnosne testove poput  ADAC/Stiftung Warentest prije donošenja odluke o kupnji. Takva testiranja ne testiraju samo sigurnost (50%), već i jednostavnost rukovanja autosjedalicom (40%) te ergonomiju (10%).

U ovogodišnjem (2020.) jesenskom izdanju neovisnog testiranja uz brojne druge autosjedalice testiran je i naš iZi Modular X1 i-Size. Na postignute rezultate smo iznimno ponosni jer je Modular postigao ocjenu za sigurnost 1.7, s ukupnim rezultatom 2.0 što je ocjena “dobar” od strane ADAC-a i “Visoka preporuka” od TCS-a.

S ovakvim odličnim rezultatom, iZi Modular X1 i-Size nadmašio je već dobar rezultat koji je postigla autosjedalica koja mu je prethodila (iz 2016.) s ocjenom 2.4.

Ovakav izniman rezultat čini iZi Modular X1 i-Size najboljom autosjedalicom u 2020. koja se može montirati i koristiti u oba smjera (tj. u suprotnom smjeru od smjera vožnje i u smjeru vožnje) – i to kako u pogledu sigurnosti tako i kad pogledamo ukupan rezultat.

iZi Modular X1 i-Size je novija verzija iZi Modular i-Size autosjedalice, a tome svjedoči i oznaka  ‘X1’ u imenu. Predstavljena je tokom 2020. s novim poboljšanjima poput novih ramenih jastučića  – the Ergo-Move Shoulder Pads™, novog mehanizma klizanja za postavljanje dodatne bočne zaštite SIP+, a ima i BeSafe-ovu inovativnu zaštitu od bočnog udara na području glave Dynamic Force Absorber™.

Rezultat na području sigurnosti je još impresivniji nego što se na prvi pogled čini!

Ocjena “Dobar” (1.7) na području sigurnosti za iZi Modular X1 i-Size je posebno impresivna baš zbog načina na koji ADAC/Stiftung Warentest objavljuje svoje rezultate testiranja. Objavljeni rezultat nije prosjek svih ocijenjenih mogućnosti koje autosjedalica ima – rezultat pokazuje samo “najgori scenarij”.  Što to znači? To znači da kada se autosjedalica može koristiti u oba smjera, poput iZi Modulara X1 i-Size, ADAC objavljuje samo rezultate frontalnog sudara u slučaju kada je autosjedalica okrenuta prema naprijed, tj. u smjeru vožnjeU tom slučaju se ne uzima u obzir i ne prikazuje se rezultat koji autosjedalica postiže kada je postavljena u smjeru suprotnom od smjera vožnje, a znamo da je takav smjer sigurniji i 5 puta!

To znači da objavljeni rezultati testiranja pokazuju “minimalnu zajamčenu izvedbu” autosjedalice – kad se iZi Modular X1 i-Size koristi postavljen u smjeru suprotnom od smjera vožnje on je još siguriniji od prikazanog rezultata! Zato, snažno potičemo roditelje da voze svoju djecu u smjeru suprotnom od smjera vožnje što je duže moguće, a najmanje do 4. godine života (ovdje se možete podsjetiti zašto je suprotni smjer sigurniji). iZi Modular X1 i-Size omogućava djeci da udobno putuju okrenuta u suprotnom smjeru od smjera vožnje dokle god koriste ovu autosjedalicu (do 105 cm ili 18 kg), a udobnost i miran san im omogućava nekoliko položaja nagiba i jednostavni sustav prilagodbe i povećanja potrebnog prostora nogice.

Što su ADAC, ÖAMTC i Stiftung Warentest? Što sadrže? Pročitajte ovdje

Odgovori