U svibnju 2018. objavljeni su rezultati posljednjeg korisničkog testiranja dječjih autosjedalica koje provode neovisni njemački instituti za ispitivanje Stiftung Warentest / ADAC. Rezultati autosjedalice BeSafe iZi Flex FIX i-Size, prve autosjedalice za veću djecu u svijetu koja je odobrena prema novoj regulativi, pokazuju fantastične ocjene u zaštiti od bočnih udara i dobar ukupni rezultat.

Budući da je to prva i još uvijek jedina autosjedalica za veću djecu (tj. “pomoćno postolje s visokim naslonom” ili popularno zvano „booster s naslonom“) koja je odobrena sukladno regulativi i-Size (tj. UN R129), iZi Flex FIX i-Size sjedalica prošla je vrlo zahtjevne i složene kriterije odobravanja ove regulative. Kada smo razvijali iZi Flex FIX sukladno novoj regulativi, zahtjevi za nas kao proizvođača bili su iznimno visoki i to ne samo kod zaštite od bočnog udara. Tijekom procesa razvoja ne samo da smo se bavili laboratorijskim testiranjima, već smo se više usredotočili na situacije iz stvarnog života i nesreće koje se u stvarnom životu događaju. Stoga smo razvili pametna rješenja koja osiguravaju najvišu sigurnost djeteta u stvarnom životu.

VRLO DOBAR”  1,2 REZULTAT U ZAŠTITI OD BOČNIH UDARA

Na ovogodišnjem ADAC testu, BeSafe iZi Flex FIX i-Size postigao je najvišu moguću ocjenu od 1,2 (“Vrlo dobar”) u testu bočnog sudara – niti jedno drugo pomoćno postolje u testu nije postiglo bolji rezultat od iZi Flex FIX i-Size sjedalice.

Međutim, također je izuzetno važna činjenica da je iZi Flex FIX i-Size jedina autosjedalica na tržištu koja kombinira ovu vrlo dobru zaštitu od bočnog udara s izvrsnim rezultatima u kategoriji „prostor za dijete“ i zauzima malo „prostora u automobilu“. Vrlo smo ponosni na to što smo na tržište stavili pomoćno postolje s naslonom koje nudi najvišu zaštitu od bočnih udara, bez ugrožavanja djetetove udobnosti ili praktičnosti za korištenje.

BeSafe je prije mnogo godina prepoznao i razumio važnost zaštite od bočnog udara, zbog čega smo razvili dodatnu zaštitu od bočnog udara SIP+, element koji se nalazi na iZi Flex FIX i-Size i još nekim modelima BeSafe autosjedalica.

RAVNOTEŽA IZMEĐU TESTIRANJA UDARA I STVARNIH ŽIVOTNIH SITUACIJA

Sigurnost je uvijek bila i bit će glavni BeSafeov prioritet. Za nas, sigurnost autosjedalice ne znači samo dobar rezultat na testiranju udara, već izvršavanje njene uloge u stvarnim prometnim nesrećama i svakodnevnoj upotrebi kako bi se osiguralo da naše autosjedalice u automobilu pružaju najbolje kada je to stvarno potrebno. S iZi Flex FIX i-Size sjedalicom pronašli smo savršenu ravnotežu, što je dokaz ovogodišnjeg testiranja ADAC-a. iZi Flex FIX i-Size postigao je ukupni rezultat sigurnosti “Dobar”.

Kad smo razvijali iZi Flex FIX i-Size, napravili smo svjesni izbor na temelju stvarnosti. Dodavanjem položaja u kojem je sjedalica nagnuta, osigurali smo udobnost djeteta, ali još važnije povećali smo sigurnost u stvarnom životu pomažući djetetu da mu glava i trup ostanu unutar zaštite sjedala i kada je pospano u automobilu. To je odluka koja povećava sigurnost u stvarnim životnim situacijama, ali može dovesti do nešto nižeg rezultata u nekim laboratorijskim testovima frontalnog udara koji odražavaju samo vrlo specifične i kontrolirane uvjete.

BESAFE IZI KID X2 I-SIZE – AUTOSJEDALICA S POVIJESNOM, JOŠ UVIJEK NEPOBJEDIVOM OCJENOM ZA SIGURNOST 1,1

U ovogodišnjem ADAC testiranju nisu testirane BeSafe-ove autosjedalice za manju djecu. U 2016. godini, autosjedalica BeSafe iZi Kid X2 i-Size u kojoj se djeca voze isključivo u smjeru suprotnom od smjera vožnje, postigla je povijesnu ocjenu od 1,1 za sigurnost – rezultat koji do danas nije nadmašen.

Sudjelovanjem BeSafe iZi Flex FIX i-Size autosjedalice na ADAC testu 2018., BeSafe postaje prvi proizvođač na svijetu potpuno odobrene i neovisno testirane i-Size (UN R129) autosjedalice za djecu od 0-12 godina.

kupite izi FLEX FIX autosjedalicu

Odgovori