BeSafe iZi Twist M i-Size na proljetnom ADAC testu 2023

 

Ažurirano: 23. svibanj 2023.

 

iZi Twist M i-Size testiran je na ADAC-ovom proljetnom testu 2023. i ponosni smo na odličnu sigurnosnu izvedbu, s ocjenom “sigurnosti” 5/5.

Kao što smo već informirali 11. svibnja (ispod), pronađena je niska razina naftalena na naljepnici upozorenja o zračnom jastuku na iZi Twist M i-Size sjedalici. Pronađena razina je ispod razine strogog standarda OEKO-TEX 100 (koji se koristi za odjeću za bebe), no malo iznad granice ADAC testa. Stoga je, unatoč izvrsnoj ocjeni sigurnosti, iZi Twist M i-Size ostvarila nisku ukupnu ocjenu.

Informacija o naljepnici upozorenja o zračnom jastuku na iZi Twist M i-Size

Objavljeno: 11. svibanj 2023

 

Za nas u BeSafeu sigurnost djece je uvijek na prvom mjestu i najvažniji aspekt svega što radimo. Opsežna ispitivanja kvalitete i sigurnosti dio su našeg svakodnevnog rada.

Nažalost, naš strogi program testiranja pokazao je niske razine organskog spoja naftalena u nekoliko serija naljepnica upozorenja o zračnom jastuku koja se koristi na iZi Twist M i-Size. Iako su razine vrlo niske, one su iznad naših granica.

Razina ne predstavlja nikakav zdravstveni rizik i niža je od granica koje je OEKO-TEX postavio za dječju odjeću. Standard OEKO-TEX 100 je svjetski standard za tekstil, poznat po svojim strogim ograničenjima i postupcima ispitivanja koji su u mnogim slučajevima stroži od nacionalnih i međunarodnih zahtjeva. Neovisni znanstveni stručnjaci potvrdili su da ne postoji zdravstveni rizik povezan s tom razinom naftalena. Stoga nema potrebe mijenjati navlaku od tkanine niti poduzimati bilo kakve druge radnje.

Mi smo već u jesen 2022. ukinuli korištenje navedene naljepnice na iZi Twist M i-Size sjedalici i sad koristimo potpuno drugačiju naljepnicu.

Sigurnost autosjedalice nije ugrožena, a odabirom BeSafe sjedalice odabrali ste sigurnu opciju za svoje dijete.

Ispričavamo se zbog ove neugodnosti. Slobodno nam se obratite ako imate dodatnih pitanja.

Odgovori