Uspjeh autosjedalice iZi Modular RF i-Size na ADAC testu šalje važnu poruku o svim autosjedalicama okrenutim u smjeru suprotnom od smjera vožnje!

U svibnju 2019. njemački ADAC institut za testiranje objavio je rezultate testa novih dječjih autosjedalica. Među njima je bila i iZi Modular RF i-Size autosjedalica koja se postavlja isključivo u smjeru suprotnom od smjera vožnje, a koja je pokazala visoku razinu sigurnosti i vrlo dobru ukupnu ocjenu. Njeno uključivanje u testiranje četiri godine nakon predstavljanja Modular koncepta dokaz je sve većeg prihvaćanja koncepta postavljanja autosjedalica u smjeru suprotnom od smjera vožnje.

ŠTO JE TO IZI MODULAR RF I-SIZE?

U jesen 2015. predstavili smo iZi Modular koncept koji je bio jedan od prvih koncepata koji je podrazumijevao korištenje iste ISOfix baze za autosjedalicu za novorođenče te za autosjedalicu grupe 1 što je ubrzo postalo vrlo popularan izbor među roditeljima. Tada se navedeni koncept sastojao od autosjedalice za novorođenče “jajeta” (iZi Go Modular) i autosjedalice za grupu 1 koja je omogućavala postavljanje u smjeru vožnje kao i u suprotnom smjeru od smjera vožnje. ADAC testiranje tog koncepta već je tad pokazalo dobre i vrlo dobre ocjene kroz razne testne kategorije.

Autosjedalica koja se može postaviti isključivo u smjer suprotan od smjera vožnje iZi Modular RF i-Size originalno je osmišljena isključivo za skandinavska tržišta u kojima vožnja djeteta u autosjedalici postavljenoj u smjer suprotan od smjera vožnje sve do 4. godine života ima dugu tradiciju i vrlo je široko prihvaćena. Međutim, sa sve većom edukacijom i prihvaćanjem produljenog perioda vožnje u autosjedalici postavljenoj u smjeru suprotnom od smjera vožnje i u drugim zemljama, veselimo se vidjeti da je ADAC institut upravo iZi Modular RF autosjedalicu uvrstio u svoje testiranje u 2019. godini.

DOBRA SIGURNOSNA IZVEDBA S 1,4 OCJENOM PRI BOČNOM UDARU

U proljeće 2019. iZi Modular RF i-Size autosjedalica je na ADAC testiranju postigla odličnu ukupnu ocjenu 2,0 s izvanrednim rezultatima za sigurnosni aspekt. Uvjerljivi rezultat od 1,7 pri testiranju frontalnog sudara pokazuje superiornu zaštitu kad je autosjedalica postavljena u smjeru suprotnom od smjera vožnje što još jednom potvrđuje kvalitetu ove autosjedalice koja je prošla i Švedski Plus test.

Mi u BeSafe-u primijetili smo važnost bočne zaštite već odavno, stoga smo kontinuirano radili na tome da poboljšamo sigurnost djece u autosjedalicama prilikom bočnog udara. Rezultat od 1,4 pri bočnom udaru dokazuje da je iZi Modular RF i-Size autosjedalica uspjela upravo u tome da dijete bude savršeno sigurno u njoj i ako dođe do bočnog udara.

Posebno nam je drago da je naša autosjedalica u istoj grupi s nekima od najnovijih autosjedalica na tržištu, jer je regulacija napredovala od 2015. godine kada je ovaj koncept autosjedalice razvijen. U to vrijeme iZi Modular RF autosjedalica nije se smjela testirati u svim položajima nagiba. Stoga, očekujemo još bolje rezultate ubuduće, kad se poboljšani model autosjedalice odobri prema posljednjoj verziji regulative, kako su odobrene druge testirane autosjedalice.

ZAŠTO SU ADAC REZULTATI ZA IZI MODULAR I-SIZE AUTOSJEDALICU TOLIKO VAŽNI ZA VOŽNJU U SUPROTNOM SMJERU?

Rezultati ADAC testiranja za iZi Modular RF i-Size autosjedalicu pobijaju argument koji se ponekad navodi, a to je da je vožnja u autosjedalici u smjeru suprotnom od smjera vožnje nesigurna. Naime, neki skeptici govore da autosjedalice koje se postavljaju u smjer suprotan od smjera vožnje loše reagiraju prilikom bočnog udara. Vrlo dobra ocjena iZi Modular autosjedalice pri bočnom udaru pokazuje da samo vožnja u suprotnom smjeru može savršeno zaštititi dijete prilikom bočnog udara što ju ujedno stavlja među najbolje autosjedalice u testiranoj grupi.

Jednako je važna činjenica da je iZi Modular RF i-Size autosjedalica uključena u testiranje 4 godine nakon predstavljanja i 3 godine nakon testiranja njoj srodnog proizvoda – autosjedalice koja ima opciju okretanja prema natrag i prema naprijed. To šalje važnu poruku: autosjedalice koje se postavljaju u smjeru suprotnom od smjera vožnje su budućnost!

Kao skandinavska tvrtka, mi u BeSafe-u već 1989. počeli smo razvijati prvu autosjedalicu za smjer suprotan od smjera vožnje. Otad promoviramo i educiramo o prednostima vožnje u autosjedalicama postavljenim u smjeru suprotnom od smjera vožnje i to što je dulje moguće posebno u zemljama koje su tradicionalno sklonije postavljanju autosjedalica u smjer vožnje poput Njemačke. S uključivanjem ove autosjedalice koja omogućava isključivo postavljanje u smjer suprotan od smjera vožnje u svoje testiranje i to u grupu s najnovijim autosjedalicama, njemački ADAC institut dokazao nam je da možemo biti ponosni i samouvjereni oko toga da će se u budućnosti suprotan smjer još više proširiti – i da će tako mnogi dječji životi biti spašeni.

Odgovori