Autosjedalica koja se postavi u manje od 3 minute!

 

 #besafeobitelj bogatija je za još jednu recenziju nove BeSafe iZi Flex Fix i-Size autosjedalice

O obitelji Žagar

Mi smo peteročlana obitelj. Imamo troje male djece od 5, 3 i 1 god i mislim da smo prava BeSafe obitelj jer imamo 6 BeSafe autosjedalica od kojih smo jednu vrć svi prerasli, a ostale selimo iz jednog u drugi auto koji imamo ili posuđujemo djedu i baki za vikend.
Nakon šokantne spoznaje o trećoj trudnoći u relativno kratkom vremenskom periodu, tata se brzo snašao i dok je mama još bila u stanju šoka već je prodao jedan auto i napikirao drugi. Tako nas je sudbina spojila s našim autom autobusom ( kako od milja zovemo naseg Sharana ). Iskreno smo se začudili koliko malo automobila uopće ima mjesta za fizički smjestiti 3 autosjedalice na stražnju klupu, a o broju onih koji imaju 3 ili više isofix konektora bespredmetno je raspravljati.
Mislim, da smo tada imali ili znali za iZi Flex Fix, da bi nam bilo puno lakše, jer mama Vanja ( koja je dugo radila za BeSafe ) se pribojavala kako će i u ovako veliki auto staviti 3 glomazne autosjedalice kao što su iZi Up X3 fix i(li) iZi Combi X3 ISOfix, a kod mame Vanje nema kompromisa kad je sigurnost djece u vozilu u pitanju, kod nje se prije mijenja auto nego autosjedalica 😂.
Stoga nas jako veseli smjer u kojem je BeSafe u zadnjih 5 god počeo razvijati svoje autosjedalice. Naime sada smo zadovoljni vlasnici iZi Modular iSize i iZi Flex Fix autosjedalica koje su po svojim gabaritima, jednostavnosti korištenja i vezivanja djece unutar njih, lakoći premještanja iz auta u auto u mnogome nadmašile, nazovimo ih tako, autosjedalice prethodnih generacija.

O BeSafe iZi Flex Fix i-Size autosjedalici

Našom najnovijom BeSafe iZi Flex Fix autosjedalicom smo jako zadovoljni. Na postavljanje autosjedalice u naš auto autobus potrošili smo manje od 3 minute i nismo prolili ni kapi znoja. 😃 Montaža je vrlo jednostavna i autosjedalica nam je iznimno praktična pa je često selimo u treći red sjedala, kada još nekog vozimo s nama.
Emu smo “preselili” iz iZi Up X3 fixa i vidimo da je i ona puno zadovoljnija. Nama se jako sviđa mogućnost uklanjanja bočnih stranica kako bi se sjedalica suzila i stala u manje i uže aute dok se u njims koristi veći broj autosjedalica. Iako za time trenutno nemamo potrebe, jer su ostalih dvoje još uvijek suprotno od smjera vožnje, ali u nekom trenu ćemo imati svih troje u smjeru vožnje u ovim “velikim” autosjedalicama i ova opcija nas je oduševila. Prvo što je tata komentirao, kada je vidio filmic o novoj autosjedalici bilo je: Napokon, ovo je prava autosjedalica za ljude s troje djece.
Druga velika razlika / prednost je kopča između nogu za bedreni dio pojasa. Naime, naša djeca se maksimalno dugo voze suprotno od smjera vožnje i znamo da su tako gotovo potpuno sigurni u slučaju nezgode, ali onda nam se učinilo kao velika razlika kada smo Emu okrenuli u smjer vožnje i umjesto pojasa s 5 točaka učvršćivanja prešli na vezanje pojasom automobila. Dijete odjednom dobije određenu slobodu kretanja i debelo je koristi, tako se i ona često vrtila u autosjedalici, ponekad bi izvukla ruku van iz pojasa, znala se nagnuti nekako na stranu da joj pojas sklizne s kukova i to nas je prilicno uznemiravalo. Sa iZi Flex Fixom nemamo takvih problema. Zbog kopče, kako je stavimo u početni položaj isto tako je i vadimo van, ne pomakne se ni centimetra. Jastučić je super dodatak, kako mi često putujemo i planiramo vožnju u vrijeme dječjeg odmora, Ema sada opet spava bez problema u autu jer joj glavica ne pada i autosjedalica joj je izvrsna potpora. Ipak, najvećom prednosti autosjedalice smatramo to što se može koristiti sve do 150cm visine. Naša dosadašnja autosjedalica bila je predviđena za korištenje do 135cm visine, a preporuka za samostalno vezanje pojasom automobila je visina od 150cm pa smo s iZi Flex Fixom “pokrili” i tu rupu od 15cm i riješili nedoumicu što ćemo kada nam djeca budu u tom periodu.
Naša djeca su iznimno zadovoljna autosjedalicom, svi su probali sjesti u nju i razvukli su veliki osmijeh preko svojih malih lica dok su bili u njoj. Naravno, samo ju je najstarija testirala u vožnji i rekla je da uživa. Još uvijek ne može sama zakopčati pojas, ali kopču između nogu sama zakopčava i otkopčava, sama si namješta jastučić i jako je ponosna i sva si je važna kako i ona sudjeluje u pripremama za sigurnu vožnju. Moramo priznati da BeSafe iZi Flex Fix ima i jednu jako veliku manu! Prepoželjna je, pa se tako i naš Oto silom želi voziti u njoj i imati veliku sjedalicu kao i seka. Nikako da mu objasnimo da on jest veliki dečko, ali da ipak sa svoje 3 godinice još uvijek mora biti suprotno od smjera vožnje u za njega primjerenoj autosjedalici. Stoga mu je tata ipak priuštio jednu kratku vožnju u iZi Flex Fixu ( mama je dozvolila samo po dvorištu – srećom imamo veliko dvorište ) i obećali smo mu da će uskoro, čim dovoljno naraste i on dobiti istu takvu!
Koliko smo svi oduševljeni novom autosjedalicom, najbolje govori činjenica da smo, nakon mjesec dana korištenja, odlučili istu takvu pokloniti i našim prijateljima za njihovu djevojčicu, Eminu prijateljicu i vršnjakinju. Ostalim prijateljima je toliko hvalimo da su se već 2 obitelji odlučile za kupnju.

Pogledajte galeriju fotografija koju nam je poslala ova #besafeobitelj!