Autosjedalica koja se postavi u manje od 3 minute!

 #besafeobitelj bogatija je za još jednu recenziju nove BeSafe iZi Flex Fix i-Size autosjedalice

O obitelji Žagar

Mi smo peteročlana obitelj. Imamo troje male djece od 5, 3 i 1 god i mislim da smo prava BeSafe obitelj jer imamo 6 BeSafe autosjedalica od kojih smo jednu već svi prerasli, a ostale selimo iz jednog u drugi auto koji imamo ili posuđujemo djedu i baki za vikend.
Nakon šokantne spoznaje o trećoj trudnoći u relativno kratkom vremenskom periodu, tata se brzo snašao i dok je mama još bila u stanju šoka već je prodao jedan auto i napikirao drugi. Tako nas je sudbina spojila s našim autom autobusom ( kako od milja zovemo naseg Sharana ). Iskreno smo se začudili koliko malo automobila uopće ima mjesta za fizički smjestiti 3 autosjedalice na stražnju klupu, a o broju onih koji imaju 3 ili više isofix konektora bespredmetno je raspravljati.
Mislim, da smo tada imali ili znali za iZi Flex Fix, da bi nam bilo puno lakše, jer mama Vanja ( koja je dugo radila za BeSafe ) se pribojavala kako će i u ovako veliki auto staviti 3 glomazne autosjedalice kao što su iZi Up X3 fix i(li) iZi Combi X3 ISOfix, a kod mame Vanje nema kompromisa kad je sigurnost djece u vozilu u pitanju, kod nje se prije mijenja auto nego autosjedalica 😂.
Stoga nas jako veseli smjer u kojem je BeSafe u zadnjih 5 god počeo razvijati svoje autosjedalice. Naime sada smo zadovoljni vlasnici iZi Modular iSize i iZi Flex Fix autosjedalica koje su po svojim gabaritima, jednostavnosti korištenja i vezivanja djece unutar njih, lakoći premještanja iz auta u auto u mnogome nadmašile, nazovimo ih tako, autosjedalice prethodnih generacija.

O BeSafe iZi Flex Fix i-Size autosjedalici

Našom najnovijom BeSafe iZi Flex Fix autosjedalicom smo jako zadovoljni. Na postavljanje autosjedalice u naš auto autobus potrošili smo manje od 3 minute i nismo prolili ni kapi znoja. 😃 Montaža je vrlo jednostavna i autosjedalica nam je iznimno praktična pa je često selimo u treći red sjedala, kada još nekog vozimo s nama.
Emu smo “preselili” iz iZi Up X3 fixa i vidimo da je i ona puno zadovoljnija. Nama se jako sviđa mogućnost uklanjanja bočnih stranica kako bi se sjedalica suzila i stala u manje i uže aute dok se u njima koristi veći broj autosjedalica. Iako za time trenutno nemamo potrebe, jer su ostalih dvoje još uvijek suprotno od smjera vožnje, ali u nekom trenu ćemo imati svih troje u smjeru vožnje u ovim “velikim” autosjedalicama i ova opcija nas je oduševila. Prvo što je tata komentirao, kada je vidio filmić o novoj autosjedalici bilo je: Napokon, ovo je prava autosjedalica za ljude s troje djece.
Druga velika razlika / prednost je kopča između nogu za bedreni dio pojasa. Naime, naša djeca se maksimalno dugo voze suprotno od smjera vožnje i znamo da su tako gotovo potpuno sigurni u slučaju nezgode, ali onda nam se učinilo kao velika razlika kada smo Emu okrenuli u smjer vožnje i umjesto pojasa s 5 točaka učvršćivanja prešli na vezanje pojasom automobila. Dijete odjednom dobije određenu slobodu kretanja i debelo je koristi, tako se i ona često vrtila u autosjedalici, ponekad bi izvukla ruku van iz pojasa, znala se nagnuti nekako na stranu da joj pojas sklizne s kukova i to nas je prilicno uznemiravalo. Sa iZi Flex Fixom nemamo takvih problema. Zbog kopče, kako je stavimo u početni položaj isto tako je i vadimo van, ne pomakne se ni centimetra. Jastučić je super dodatak, kako mi često putujemo i planiramo vožnju u vrijeme dječjeg odmora, Ema sada opet spava bez problema u autu jer joj glavica ne pada i autosjedalica joj je izvrsna potpora. Ipak, najvećom prednosti autosjedalice smatramo to što se može koristiti sve do 150 cm visine. Naša dosadašnja autosjedalica bila je predviđena za korištenje do 135 cm visine, a preporuka za samostalno vezanje pojasom automobila je visina od 150 cm pa smo s iZi Flex Fixom “pokrili” i tu rupu od 15 cm i riješili nedoumicu što ćemo kada nam djeca budu u tom periodu.
Naša djeca su iznimno zadovoljna autosjedalicom, svi su probali sjesti u nju i razvukli su veliki osmijeh preko svojih malih lica dok su bili u njoj. Naravno, samo ju je najstarija testirala u vožnji i rekla je da uživa. Još uvijek ne može sama zakopčati pojas, ali kopču između nogu sama zakopčava i otkopčava, sama si namješta jastučić i jako je ponosna i sva si je važna kako i ona sudjeluje u pripremama za sigurnu vožnju. Moramo priznati da BeSafe iZi Flex Fix ima i jednu jako veliku manu! Prepoželjna je, pa se tako i naš Oto silom želi voziti u njoj i imati veliku sjedalicu kao i seka. Nikako da mu objasnimo da on jest veliki dečko, ali da ipak sa svoje 3 godinice još uvijek mora biti suprotno od smjera vožnje u za njega primjerenoj autosjedalici. Stoga mu je tata ipak priuštio jednu kratku vožnju u iZi Flex Fixu ( mama je dozvolila samo po dvorištu – srećom imamo veliko dvorište ) i obećali smo mu da će uskoro, čim dovoljno naraste i on dobiti istu takvu!
Koliko smo svi oduševljeni novom autosjedalicom, najbolje govori činjenica da smo, nakon mjesec dana korištenja, odlučili istu takvu pokloniti i našim prijateljima za njihovu djevojčicu, Eminu prijateljicu i vršnjakinju. Ostalim prijateljima je toliko hvalimo da su se već 2 obitelji odlučile za kupnju.

Pogledajte galeriju fotografija koju nam je poslala ova #besafeobitelj!