Nova BeSafe Stretch dolazi s brojnim prednostima, a jedna od njih svima je najbitnija –  maksimalna sigurnost. Većina roditelja okreće svoju djecu u smjeru vožnje kada napune 4 godine, no jeste li znali da je najsigurnija opcija vožnja u suprotnom smjeru što je dulje moguće?

 

S time na umu, uložili smo sav trud u stvaranje sjedalice koja će imati izvanredne performanse na testovima sudara čak i za djecu do 7 godina. Roditelji su kao glavni problem autosjedalica u suprotnom smjeru naveli to da ih djeca zbog svoje težine prerastu prije nego što dosegnu 125 cm. Stoga smo se bacili na osmišljavanje sjedalice koja će podnijeti težinu do 36 kg, a u isto vrijeme starijoj djeci pružiti dovoljno prostora za noge. Nijedan drugi proizvođač autosjedalica to dosad nije uspio.

 

Kako stvaramo autosjedalice od 1963. godine, iskoristili smo sve godine iskustva i uložili ih u razvoj ove inovativne autosjedalice. Konstrukcija sjedalice omogućava da Stretch postiže izvrsne rezultate na testovima sudara – čak i s najtežom testnom lutkom. Jedinstven vanjski okvir podnosi sile u frontalnom sudaru, a školjka sjedalice je nevjerojatno kruta te će osigurati da vaše dijete u slučaju sudara ostane u stabilnom položaju. Razumijemo da kod odabira odgovarajuće autosjedalice obećanje o sigurnosti od strane proizvođača nije dovoljno, pa našu izjavu potvrđuje i švedski PLUS test – najstroži test sudara kojeg je Stretch prošao!

 

Za rastuće potrebe vaših najmanjih

Kako bi odgovarala bebi od 6 mjeseci i djetetu od 7 godina autosjedalica mora biti izuzetno fleksibilna. Slijedite navedene korake za najbolje prilagođavanje sjedalice:

  1. Uklonite dodatne jastučiće kada za to dođe vrijeme
  2. Naslon za glavu možete povisiti u 10 koraka prateći rast djeteta
  3. Prostor za noge je vodeći na tržištu – sve do 26 cm
  4. Bez obzira na veličinu sjedalice, na suvozačevom sjedalu ima dovoljno mjesta za odraslu osobu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fleksibilnost za vašu obitelj

Budući da ćete koristiti jednu autosjedalicu nekoliko godina, znamo da su vam fleksibilna rješenja iznimno bitna. Kad je dijete mlađe, možda će vam biti praktično instalirati autosjedalicu na suvozačevo mjesto kako bi vam dijete uvijek bilo blizu. Stretch se instalira automobilskim pojasom, stoga ga možete staviti na bilo koje mjesto u automobilu (osim, naravno, vozačkog sjedala) isto kao i u bilo koji automobil jer nije potreban ISOfix. Također smo svjesni da djeca nerijetko zaspu u automobilu i da trebate mogućnost jednostavnog podešavanja nagiba – i to je u Stretchu moguće! I za kraj, kad god trebate premjestiti sjedalicu iz ili između automobila, nećete uništiti leđa – sjedalica teži samo 10 kg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Održiva inovacija

Znamo da ne samo da smo odgovorni za brigu o sigurnosti naše djece danas, već i da smo odgovorni za njihovu zelenu i sigurnu budućnost. Korištenjem izdržljivih materijala kao što je aluminij i zamjenom ranjivijeg EPS-a s čvrstim EPP-om osigurali smo da Stretch može trajati mnogo dulje. Osim toga, uspjeli smo znatno olakšati zamjenu dijelova, tako da ih po potrebi možemo popraviti. To sve zajedno produžilo je vijek trajanja sjedalice na otprilike 15 godina. I nakon 15 godina, kada je Stretch obavio svoj posao, pobrinuli smo se da se materijali mogu reciklirati i da je sjedalicu lako rastaviti tako da se jednostavno može odložiti i reciklirati.

 

Savjeti za vožnju u suprotnom smjeru

  1. Koristite ogledalo kako biste pratili svoje dijete na stražnjem sjedalu. Na taj način izbjegavate okretanje glave tijekom vožnje.
  2. Djeca zapravo imaju bolji pogled prema van kada su okrenuta u suprotnom smjeru jer objekti vani ne prolaze tako brzo kao u vožnji u smjeru vožnje. Samo pazite da im ne blokirate pogled prtljagom itd.
  3. Prilagodite prostor za noge dok vaše dijete raste kako se ne bi žalilo na nedostatak prostora za noge.
  4. Instalirajte Stretch na suvozačevo sjedalo kako bi vaše dijete bilo bliže tijekom prvih godina.

 

Evo što Okke van Mourik, direktor BeSafe Odjela za istraživanje i razvoj kaže o Stretch autosjedalici:

 

“U BeSafeu posvećeni smo razvoju najsigurnijih mogućih autosjedalica za djecu svih dobi te smo iznimno ponosni na našu inovaciju i dizajn. 

U mnogim europskim zemljama dobna granica za vožnju u suprotnom smjeru je 15 mjeseci, no mi uvijek savjetujemo da djecu vozite okrenutu u suprotnom smjeru što dulje iz nekoliko razloga. 

Prvo, vožnja u suprotnom smjeru ključna je za smanjenje sila na vrat djeteta u slučaju frontalnog ili bočnog sudara. Sjedalica koja se koristi u suprotnom smjeru u sudaru se ponaša kao zaštitna školjka oko djeteta koja u potpunosti podržava tijelo i glavu. Na primjer, ako se dijete vozi u smjeru vožnje, njegova je glava daleko ranjivija sa silama koje ga guraju naprijed i sudaraju s tvrdim dijelovima unutrašnjosti vozila.

Drugo, uz korištenje ogledala, odrasli na prednjim sjedalima imaju savršen pogled na dijete, što nije slučaj kod sjedalica u smjeru vožnje.

Stvorili smo Stretch tako da ima slobodnog prostora unutar okvira sjedala i za noge, podržavajući dijete dok raste – uz najveću udobnost. U svim situacijama sudara, Stretch je upravo ona zaštitna školjka koju želite oko djeteta.”

 

Više o BeSafe Stretch autosjedalici pričitajte ovdje.

Odgovori