Novi član obitelji donosi mnoštvo radosnih trenutaka i beskrajnu ljubav. No, često donosi i nedostatak sna, brojne šalice hladne kave i konstantan osjećaj potrebe za dodatnom pomoći. Upravo zato, pripremili smo par savjeta o tome kako vam nosiljka može olakšati svakodnevne aktivnosti bez da se odvajate od svog mališana.

1. Koristite nosiljku u kući i izvan nje

Nositi bebu znači imati svoje dijete uvijek prigrljeno na najsigurnijem mjestu u kući. U isto vrijeme možete slobodnim rukama obavljati kućanske poslove, kupovinu, šetnju psa ili bilo koju drugu aktivnost.

Osim praktičnog dijela, nošenje bebe pruža mnogo zajedničkog vremena, mnogo oksitocina (poznatog kao ”hormon sreće”) te podupire zdrav razvoj kukova.

 

2. Mogu li uspavanu bebu premjestiti iz nosiljke u krevetić bez da je probudim?

Kao što smo već naveli, vaša blizina je najsigurnije mjesto za vašeg mališana. Zato nije ni čudo da se bebe u trenu smire i zaspu kada su u nosiljci. No, na koji način prenijeti bebu u krevetić bez da ju probudite?
Ako slijedite iduće korake, vjerujemo da ćete u tome i uspjeti:

  • Olabavite naramenice nosiljke i preklopite panel dok držite bebu na prsima.
  • Pomaknite bebu – i dalje u uspravnom, blago nagnutom položaju prema naprijed – prema krevetu. Pobrinite se da je glava nagnuta prema naprijed – ako se glava nagne unatrag, beba će se probuditi u trenu.
  • Neka stopala bebe dodiruju krevet i polako ju postaviteu sjedeći položaj
  • Torzo bebe lagano savijte u stranu i naprijed (tako dabebina ruka dodiruje krevet) i pomozite djetetu da se okrene preko boka/ramena u ležeći položaj.
  • I to je to, neka vaš mališan nastavi svoj san.

Važno je dati djetetu malo vremena u svakoj od ovih pozicija kako bi se prilagodilo. Zamislite ovu malu rutinu kao da biste i sami legli na pod. Prvo biste imali kontakt sa stopalima, zatim biste sjeli, stavili težinu na jednu ruku i okrenuli se unazad preko boka.

 

3. Koristite Mesh nosiljku za prozračnost i udobnost tijekom ljeta.

Želite biti aktivni sa svojim djetetom, odraditi manje vježbe ili jednostavno želite rješenje za toplije mjesece u godini? U takvim situacijama preporučujemo vam BeSafe nosiljku Haven Peak mesh. BeSafe 3D Mesh mrežasta tkanina ima strukturu i slojeve koji omogućavaju cirkulaciju zraka među njima i time nudi 4 puta veću propusnost zraka.
Više o 3D Mesh tkanini pročitajte ovdje.

Ako je vrijeme toplo, odjenite bebu u prozračnu i laganu odjeću. Raznim dodatnim zaštitama od sunca poput kapica, možete zaštiti dijete od jakih sunčevih zraka. No, ako je sunce jako, svakako preporučujemo da vrijeme provedete u hladu.Također, ne zaboravite da je unos tekućine važan, kako za vas tako i za bebu.

 

4. Mogu li koristiti nosiljku tijekom zime?

Smijete li nositi bebu vani tijekom zime? Naravno! Čak zvuči kao bolja opcija od guranja kolica kroz snijeg. Kada koristite nosiljku za vrijeme niskih temperatura savjetujemo da bebu u nosiljci ogrnete svojim kaputom. To je moguće s primjerice trudničkim kaputom, kaputom koji je malo veći od uobičajene veličine ili s posebnim umetkom koji se može zakopčati na patentni zatvarač ili zakopčati na prednjem dijelu kaputa.

Ispod kaputa savjetujemo oblačenje slojevite odjeće. Vuna je izvrstan materijal za korištenje jer pomaže u regulaciji bebine temperature. Zaštitite glavu svog mališana kapuljačom ili pletenom kapom i redovito pipajući vrat provjeravajte temperaturu.

Napomena: Izbjegavajte napuhanu odjeću jer se stisne u nosiljci te ne održava toplinu.

5. Provjerite jeste li ispravno namjestili nosiljku za maksimalnu udobnost

Ponekad čitanje uputa smetnemo s uma, no one su od velike koristi kada se susrećemo sa novim proizvodom. Nosiljke su vrlo različite i gotovo sve imaju različite upute kako ih pravilno staviti. Ako koristite pogrešne upute, kao što je prenisko nošenje pojasa oko struka, udobnost i sigurnost možda neće biti optimalni.

Ako koristite BeSafe Haven na prednjoj strani, naramenice trebaju biti prekrižene na stražnjoj strani. Provjerite korisnički priručnik za pravilno stavljanje nosiljke.

Odgovori