Tehnološki napredna konstrukcija za optimiziranu i maksimalno kontroliranu zaštitu od bočnog udara.

Bočni udarci – zašto su opasni i zašto je djeci potrebna posebna zaštita

Nakon frontalnih sudara, bočni su udari drugi najčešći izvor ozbiljnih ozljeda za djecu. Automobili nemaju zonu gužvanja koja apsorbira energiju sa strane kao što je imaju sprijeda, a dok štite dijete, u autosjedalice dijete sjedi povišeno u automobilu s manje zaštite. Osim toga, za razliku od odraslih, djetetova glava je puno teža u odnosu na ostatak, što znači da stvara velike sile pri bočnom ubrzanju i jako opterećuje djetetov vrat. Zbog toga su djeca posebno osjetljiva na bočne udare i ključno je da ih autosjedalica štiti od udara i apsorbira sile, posebno u području glave.

 

Najnaprednije rješenje: Dynamic Force Absorber™

Dynamic Force Absorber™ je vrhunsko rješenje izrađeno od posebnih materijala i konstrukcije različitih fleksibilnih zona. Njegov napredni dizajn omogućuje kontrolirano savijanje u unutarnjem području dok ostaje čvršći u vanjskom okviru, kroz koji se sile optimalno apsorbiraju.

Kako funkcionira

Da biste najlakše razumjeli učinak Dynamic Force Absorbera, zamislite pad s velike visine. Kad biste doskočili samo na tvrdu podlogu, vaš pad bi se izuzetno naglo zaustavio, što je vrlo bolno i opasno. Ako umjesto toga imate trampolin koji stoji na tlu, ovaj bi se trampolin savio kada dođete do njegove površine. Svojim savitljivim materijalima postupno će usporiti vaš pad što značajno smanjuje sile na vaše tijelo i daje vam mekan doskok. 

Dynamic Force Absorber™ radi upravo tako. Savijajući se poput trampolina, lagano smanjuje ubrzanje i izbjegava naglo zaustavljanje koje bi inače rezultiralo visokim G-silama. Savitljivost materijala u Dynamic Force Absorber™ postiže se kroz rupe u obliku slova V postavljene u izmjeničnom uzorku. Na taj se način materijal može izdužiti u dva smjera u udaru i vratiti se na svoju izvornu površinu umjesto da ostane deformiran nakon udarca.

Optimalna fleksibilnost Dynamic Force Absorber™ postignuta je izborom materijala i pažljivim podešavanjem njegovih geometrijskih svojstava poput debljine stjenke, razmaka između rupa ili duljine rupa. Na taj način Dynamic Force Absorber™ omogućuje savršeno kontrolirano i vrlo nježno “hvatanje” djeteta kako bi mu pružio najnapredniju zaštitu u bočnom udaru.

Kako funkcionira možete pogledati na LINKU.

Odgovori