Jeste li znali da 4 od 10 trudnica pogrešno koristi pojas automobila?

Folksam je zajedno sa Zakladom Chalmers Industriteknik proveo istraživanje koje pokazuje da postoji veliko neznanje o tome kako se pojas automobila treba koristiti tijekom trudnoće te da čak 40 posto trudnica koristi pojas pogrešno.

Iako istraživanje pokazuje da gotovo sve trudnice koriste pojas, gotovo je polovica onih koje ga koriste pogrešno. U slučaju sudara to može imati pogubne posljedice kako za ženu tako i za nerođeno dijete.

Sigurnosni pojas najvažniji je sustav zaštite i smanjuje rizik od smrti u sudaru u automobilu za oko 50 posto pa tako i za trudnice

Izuzetno je važno razmišljati o tome kako stavljate pojas dok ste trudni kako biste i vi i dijete bili optimalno zaštićeni, smatra Helena Stigson, istraživačica iz Folksama. Istraživanje pokazuje da većina trudnica (84%) koristi automobil svaki dan ili nekoliko puta tjedno. To znači da su trudnice često izložene povećanom riziku od ozljeda ako je pojas neispravno postavljen.

Samo je trećina žena primila ili aktivno tražila informacije o tome kako koristiti pojas automobila tijekom trudnoće, a čak je i među tim ženama svaki treći pojas neispravno postavljen.

Neispravna uporaba je bila znatno veća u skupini koja nije dobila nikakve informacije. U ovoj je skupini 42 % ispitanica pogrešno postavljalo pojas.

Pojas za trudnice pomoći će vam da osigurate da bedreni dio pojasa pravilno pristaje

BeSafe stručnjaci preporučuju upotrebu pojasa poput BeSafe pojasa za trudnice jer on osigurava da bedreni dio pojasa prelazi preko kukova te sprječava pomicanje preko ili urezivanje u trbuh. U slučaju naglog usporavanja ili sudara, automobilski pojas rasporedit će sile preko kostiju kukova dok su mekani dijelovi trbuha, fetusa i posteljice zaštićeni.

 

Prema Folksamu, također je uobičajeno da dijagonalni pojas bude pogrešno postavljen preko prsa i trbuha. Dijagonalni pojas treba povući sa strane trbuha, preko prsa između grudi i na sredini ramena. Pojas ne smije kliziti preko ramena i treba biti namješten što bliže tijelu.

Istraživanje također pokazuje da neke trudnice ne osjećaju udobnost tijekom vožnje. BeSafe pojas za trudnice ima podstavljeni jastuk za sjedenje koji omogućava ugodnije i udobnije sjedenje. Također, neke buduće mame tvrde kako im se smanjio pritisak na mokraćni mjehur prilikom korištenja pojasa za trudnice. Nekoliko je majki potvrdilo da su nastavile koristiti pojas i nakon poroda zbog carskog reza jer im pojas za trudnice pomaže u uklanjanju pritiska na kiruršku ranu.

Naš BeSafe pojas za trudnoću testiran je u skladu s ECE R16, što jamči da neće ometati funkciju sigurnosnog pojasa. Također je testiran na sudar tako da se možete osjećati potpuno sigurno.

Pronađite BeSafe pojas za trudnice ovdje!

Odgovori